dijous, 7 de maig del 2009

Ramon Tremosa i el capital privat a les universitats públiques


El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha participat avui en un col·loqui organitzat pel Fòrum Europa. Tremosa ha criticat durament els estudiants anti-Bolonya, i ja era hora que algú posés els punts sobre les is. Tremosa ha volgut deixar clar que aquest és un grup minoritari l'imatge del qual ha estat potenciada pels mitjans de comunicació. 
Ja és hora d'acabar amb aquesta por al canvi existent a Catalunya com enlloc més. Ja és hora de dir prou als qui es volen quedar ancorats al passat. És hora de tirar endavant, que les universitats del país evolucionin, que es facin mereixedores d'un lloc en els millors dels rànquings mundials. 

Actualment això no és possible per nombroses raons. Una de les quals és el deute que arrosseguen les universitats públiques a Catalunya, fet que presenta un greu problema per al manteniment d'aquest sistema. Tremosa ha defensat l'entrada de capital privat a la universitat pública, i jo crec que té tota la raó. Si alguna cosa vam aprendre l'Albert i jo en aquelles classes de Gestió Pública on no podíem deixar de parlar, és la ineficiència que a vegades s'acumula al sector públic a causa de la burocràcia i de la falta de competència REAL. L'entrada de capital privat pot espantar segons qui, però és hora de posar-se les piles i deixar-se de tonteries.

1 comentari:

ikuska ha dit...

Sí y No. No se puede dejar vía libre al capital privado sin checks and balances. Hablar de Bologna tampoco es hablar sólo de capital privado, hay mucas más cosas en juego.