dijous, 28 de maig del 2009

Europa des de la perspectiva errònia

No deixeu de llegir dos magnífics articles de La Vanguardia d'avui. Fomentando la abstención de Francesc de Carreras y UE: del café al cibercafé de Ferran Requejo, aquest últim només a l'edició impresa. Els dos autors, catedràtics en Dret Constitucional i Ciència Política respectivament, plantegen les febleses de la campanya per a les eleccions europees. Dos articles d'allò més il·lustratius que deixen entreveure que la campanya s'ha plantejat des d'un punt de vista completament erroni: en clau local i amb un format que s'allunya del diàleg racional que hauria de representar la política.

1 comentari:

Joan Manuel Lanfranco Pari ha dit...

Ho deia en Joan B. Culla i Clarà avui a El País: aquesta és la menys europea de les campanyes per a les eleccions Europees des de 1987... http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Europa/pretexto/elpepuespcat/20090529elpcat_3/Tes

Cal europeïtzar el debat! O cal europeïtzar la política nacional, que crèiem déjà molt europeïtzada? A Bèlgica, com que tenen eleccions regional el mateix dia, la cosa és més fàcil: uns candidats debaten temes regionals, i una altres, temes europeus. La meva proposta: que les eleccions catalanes coincideixin amb les europees l'any 2014.

Salut!

Joanma