dissabte, 10 d’octubre del 2009

A mobilitzar!

Avui, sense voler-ho he començat a fer càbales sobre quin serà el possible futur resultat de les eleccions al Parlament Català.

Recentment, vaig estar llegint –val a dir, amb cert esceptisme- unes enquestes publicades per un diari de l’orbita socialista, que si, en els temps que corren, potser si, teniu raó, costa de saber quin és. El cas és que deien que la Convergència i Unió de la poma, guanyaria en unes hipotètiques les eleccions celebrades avui a la ciutat de Barcelona. Tot val a dir que no era pas un resultat clar, sinó, podríem dir-ne, un empat tècnic. Tal portada em va deixar una estona en silenci, sense comentar-ho. Què vol pretendre el director del diari? Ens estan anunciant l’inici de campanya?

No em costa de creure que el principal partit del tripartit del ja descartat Saura i ara, escampat a totes direccions, del decapitat Vicepresident Carod- Rovira, li interessa començar la batalla electoral. 3 contra 1? O 1 a 4 ? No recordo quin dels dos – Tremosa o Junqueres - , o potser si, ambdós, afirmaven i atenent les estadístiques, amb raó, que el nacionalisme no espanyol es queda a casa, és a dir, no acudeix a la crida dels partits per dipositar la butlleta.

Així, em desperta la curiositat el paper que pugui tenir “ ponderant ?” el corrent del Sr. Carretero. Moltes són les veus que parlen ja del nou partit al parlament com si les eleccions ja fossin un fet. Veure’m. Queda clara una cosa, un any és una eternitat però mirat amb perspectiva, és molt poc. Si no recordo malament, les eleccions són al juny, juliol del 2010, a can Barça, vull dir, perdoneu. Llançament de campanya per aquelles dates amb un personatge estrella?

Queda clara una cosa, el catalanisme polític està viu i inquiet, està vigoròs i amb ganes d’avançar. És decisió dels catalanisme que inunda l’abstenció els qui decidiran el futur dels propers 4 anys.

A mobilitzar!