divendres, 23 d’octubre del 2009

De la multa no me’n faig càrrec!

Al Parlament d'Europa, com pertoca, les coses tenen una immediatesa relativa, és a dir, els outputs es medeixen amb la distància suficient la qual, val a dir, facilita el debat i la tranquil•litat intel•lectual per analitzar, conceptualitzar i prendre les decisions oportunes.

Això em podreu dir que és quelcom normal en un Parlament a on les decisions són tant importants per la vida de la gent. Jo ho voldria subscriure en la seva integritat però malauradament no hi puc estar del tot d’acord.

Quan sense voler, et fixes amb el que fan al Parlament espanyol i veus com les decisions legislatives tant transcendentals són presses a la lleugera, a un li agafa, com a mínim, tremolors. Sense anar més lluny, la llei del avort, l’augment insensat dels impostos d’IVA i rendiments de capitals o pels que ens agrada el futbol, la llei aprovada en el qual regula els drets d’emissió de la televisió.

N’he numerat només algunes, ja que, encara que no tingui un límit formal alhora d’escriure se’m suposa.

El fet és clar: tenim, ens agradi més o menys, un govern el qual és legítim i ha estat votat pel poble català i per majoria aclaparadora. Si no recordo malament 25 diputats del PSOE van sortir del Principat. CiU o ERC, per exemple, en tenen 11 i 3 respectivament.

Per tant, els partits del govern -i de la oposició- són més o menys un fidel reflex de la societat ja que, en una societat demòcrata com la nostra, a on el sufragi universal és un dret, tothom té el dret i dic jo, el deure, de participar en la cosa pública.

Per tant, tenim el que tenim perquè aquesta és la voluntat dels ciutadans. Bell reflex tanmateix de la realitat.

A nivell nacional ens trobem amb una situació paradoxal la qual, val a dir, desconec arreu de la vella Europa. Un govern el qual, necessita de la suma de 5 partits, mal dits tres partits, totalment antagònics – trobes des d’independentistes catalans a unionistes espanyols a comunistes reciclats de verds- per formar un govern en contra del partit que ha guanyat les eleccions.
El principal partit del Parlament de Catalunya, el qual és a on és també per mèrits propis, té certs problemes per trobar aliances per uns possibles pactes de futur. Veurem l’aparició de nous partits que qui sap, podran tenir una clau com la d’ERC de fa uns quants anys?

Per tant, ens trobem en escenaris diferents, a nivell europeu condueixen amb les llums llargues, al parlament espanyol amb llums de posició i al parlament català amb el retrovisor.

Com és d’esperar i veient com va les coses, segurament seria preferible evitar llums de posició i retrovisors ja que, deu no ho vulgui, pot ser una experiència no massa agradable. Per anar fent boca; si no vaig mal encaminat al final d’any a l’Estat Espanyol hi haurà un 20% d’atur. Ep! Culpa del americans. Crisi financera, que no espanyola.

Us imagineu conduint un cotxe a 120 km/h de nit, plovent, amb llums de posició i mirant pel retrovisor?.

Per més informació: www.mossosdesquadra.cat o www.tripartit.cat o www.visitcatalonia.cat. De la multa no me’n faig càrrec!

Es qüestió de saber triar entre tots el millor conductor. Per cert, a un any vista, jo ja he triat. Som-hi!